Over mij

Ik ben Jan Lobée (1998), een alt- en tenorsaxofonist, gevestigd in Utrecht.

Al op jonge leeftijd ontdekte ik mijn passie voor het spelen van de sax. Daarom besloot ik na de middelbare school mijn droom na te jagen: van mijn passie mijn beroep maken. Ik startte daarom in 2019 aan het Conservatorium in Utrecht (HKU), aan de Jazz & Pop afdeling. Hier krijg ik les van onder andere Marc Scholten en Toon Roos. Op school nam ik ook deel aan veel toffe projecten, waaronder de HKU Bigband projecten, waarmee we als bigband solisten als Benjamin Herman en Tineke Postma begeleidden.

Ook buiten mijn studie om werk ik aan verschillende projecten. Zo speel ik onder andere in “Burlando Jazz Quartet”, en “Ketjap”. Tevens maak ik deel uit van de Utrechtse “Young Jazz Society” Big Band, waarmee ik op het podium heb gestaan in zalen van het Bimhuis, TivoliVredenburg en LantarenVester.

Een grote droom van mij is om mijn eigen jazzgeluid te laten horen. Daarom ben ik ook bezig met het componeren en arrangeren van mijn eigen muziek, waar ik je in de toekomst graag meer van wil laten horen!